Despre școala noastră

,,... Roești - așezare în care oamenii și albinele transformă mereu și mereu profanul în sacru ...”, locul în care mustesc deopotrivă istoria și legenda ce-au inspirat scriitori precum Vlahuță sau Gala Galaction, locul în care rădăcinile, firave la început, se întăresc și se încăpățânează să se afunde tot mai adânc.

Școala Gimnazială Roești – Cueni, com. Roesti, jud. Vâlcea este o școală cu veche tradiție în istoria invatământului românesc, cu rezultate deosebite obținute atât de cadrele didactice ale școlii, cât și de elevii săi.

Învățământul în Comuna Roești

Învățământul roeștean datează de la 1838, ca în mai toate comunitățile rurale vâlcene, însă mereu și-a înnoit înfățișarea, îmbrățișând inovația, pășind constant spre evoluție.

Școala Gimnazială ,,Ion C. Constantinescu

Astăzi, în comuna Roești, învățământul este coordonat de către Școala Gimnazială ,,Ion C. Constantinescu” care poartă numele celui ce a pus bazele învățământului în satul Cueni - învățătorul Ion C. Constantinescu.


Copiii noștri

În prezent, în școala noastră învață 180 de copii de diferite vârste, iar ceea ce ne recomandă o reprezintă în primul rând preocuparea continuă pentru asigurarea conceptului de well-being a elevilor și profesorilor noștri. Implicarea într-o varietate de activități extrașcolare ajută la transformarea acestui deziderat într-o realitate.

Concurs județean

Începând cu anul școlar 2017-2018, numele școlii noastre a devenit cunoscut prin organizarea cu succes a Concursului Județean ,,Pretutindeni Matematică!-In Memoriam profesor Sandu Valeriu”, concurs care în acest an se află la a doua ediție.

 

Prezentare generală

În comuna  Roesti, județul Vâlcea, coordonarea învățământului este asigurată de Școala Gimnazială ”Ion C. Constantinescu” din satul Cueni și oferim servicii educaționale pentru toate cele 3 niveluri de învățământ – preșcolar, primar și gimnazial.

Alături de unitatea de învățământ cu personalitate juridică, în comuna Roești funcționează alte 5 structuri distribuite astfel:

În satul Roești – GPN Roești ( grupă combinată) - Școala Primară ” Marin St. Neamu” ( școlarizează elevii din clasa pregătitoare) * cele două structuri funcționează în aceeași clădire, construcție nouă dată în folosință în septembrie 2011;

În satul Cueni – GPN Cueni (grupă combinată) Școala Gimnazială ”Ion C. Constantinescu” (școlarizează elevii claselor III-VIII)

În satul Ciocâltei – GPN Ciocâltei (grupă combinată)- clădire separată,construcție din 2007 Școala Primară ”Dem Theodorescu” ( școlarizează elevii claselor I și a II-a) – construcția datează din 1968, însă a fost reabilitată, fiind prevăzută cu grupuri sanitare în incintă, apă curentă.

20

Cadre didactice


Personalul didactic din școala noastră este calificat, profesionist și are ca misiune pregătirea temeinică și dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil care alege să studieze în școala noastră.
1

Catalog electronic


În anul școlar 2021-2022 în școala noastră s-a implementat catalogul electronic ADSERVIO. Comunicarea profesori-elevi-părinți a devenit mult mai eficientă și se realizează în timp real.
1

Laborator digital


Laboratorul digital realizat cu sprijinul DIGITALIADA, este spațiul preferat, atât de elevi, cât și de profesori, pentru desfașurarea activităților didactice cu caracter interactiv.
4

Bibliotecă și Gradi-bibliotecă


Școala noastră dispune și de o bibliotecă al cărei fond de carte se actualizează periodic. Încurajăm lectura de la vârsta grădiniței și implicăm toate resursele pe care le avem la îndemână pentru a spori fondul de carte. Derulăm programe prin care-i dăm cărții locul de cinste -” La Roești, toată școala citește!”, ”Fiecare copil merită o poveste”, ”Citește-mi 100 de povești”
1

Transport școlar


Transportul elevilor se realizează cu microbuzul școlar, după un grafic bine stabilit, astfel încât să se respecte normele de distanțare și de siguranță igienico-sanitară.
10

Excursii școlare


Începând cu anul școlar 2009-2010 organizăm pentru elevii școlii noastre celebra EXCURSIE de 3 zile! Alegem cele mai provocatoare și diversificate activități și apreciem succesul activității când feedback-ul elevilor este oferit imediat sub forma întrebării ”Următoarea excursie când va avea loc?” Lunca Bradului, jud. Mureș, Lolaia și Pasul Vâlcan, jud. Hunedoara, Albac, jud. Alba, Straja, Râșnov, jud. Brașov, sunt doar câteva dintre destinații
4

Teren de sport și sală multifuncțională


Școala noastră dispune și de un teren de sport cu gazon sintetic și nocturnă. În sezonul rece sau când condițiile meteo sunt nefavorabile, activitățile sportive sau cele extrașcolare se desfășoară în sala de festivități a Școlii Gimnaziale Ion C. Constantinescu, dotată cu sistem de sonorizare și cu conexiune la internet. În fiecare structură, există sală destinată desfășurării activităților sportive.
1

Asociația de Părinți-Profesori Cueni-Roești


Existența Asociației de Părinți-Profesori Cueni-Roești, a făcut posibile multe îmbunătățiri în infrastructura școlilor noastre. Parteneriatul dezvoltat între familie și școală este unul extrem de eficient și este direcționat spre succes, deoarece ambii parteneri conlucrează pentru starea de bine a ELEVULUI.

WhatsApp-Image-2020-02-14-at-09.02.47-2

Profesorii noștri sunt implicați

Cadrele didactice sunt preocupate pentru a asigura sanse egale de educatie pentru toti copiii, in functie de nivelul lor de dezvoltare si de posibilitatile intelectuale. Copiii cu CES sunt integrati conform nevoilor lor si in educarea lor se utilizeaza programe adaptate. De asemenea se menține o legătură constantă cu familia, urmărindu-se permanent evoluția acestor copii.