Proiecte

PROIECTE DERULATE LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”ION C. CONSTANTINESCU”

                           ”PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”

    1.     În cadrul activităților din PNRAS – Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar- sub deviza ”Aleg să mă implic!”, elevii de la Școala Gimnazială ”Ion C. Constantinescu” , coordonați de doamna Căpățînă Ramona, consilier școlar, și de doamna Băiașu Gheorghița, profesor de educație socială, au  participat la o serie de acțiuni cu caracter educativ, al căror scop l-a reprezentat stimularea atitudinii civice a elevilor în prevenirea și gestionarea situațiilor de bullying. Atelierele au combinat metode variate ( world café, turul galeriei, brainstormingul și dezbaterea)  antrenându-i pe elevi în discuții pe marginea acțiunilor anti-bullying, precum și a combaterii violenței în mediul școlar.

       2.     Prin proiectul PNRAS – Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar – cod F-PNRAS-1-2022-3336, implementat la Școala Gimnazială ”Ion C. Constantinescu”, sat Cueni, comuna Roești elevii din școala noastră beneficiază de activități interactive cu ajutorul aplicațiilor noi, Mozabook și Edpuzzle, de display-urile digitale și de dispozitivele chromebook.

        3.     Prin proiectul PNRAS – Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar – cod F-PNRAS-1-2022-3336, implementat la Școala Gimnazială ”Ion C. Constantinescu”, sat Cueni, comuna Roești elevii din școala noastră beneficiază de activități menite să crească motivaţia elevilor pentru studiu şi să scadă rata absenteismului şi abandonului şcolar prin:

        activități de dezvoltare a unui climat pozitiv și incluziv în clase și în școală, acțiuni de combaterea violenței, acțiuni anti-bullying

         dezvoltarea la elevi a sentimentului de  apartenenţă la un grup, prin crearea unui spaţiu în care se stimulează creativitatea şi iniţiativa elevilor, reprezentări teatrale (jocuri teatrale – scenete realizate de elevi, fise –meserii din domeniul artistic, realizare de produse de promovare ale unei reprezentaţii teatrale, realizarea şi punerea în scenă a unei piese de teatru).

         activităţi de dezvoltare socio-emoțională si de educatie parentală;

Prin activitatile proiectului  se promovează egalitatea de şanse, dezvoltarea procesului didactic într-un cadru multicultural, susţinerea categoriilor dezavantajate, lupta împotriva abandonului şi eşecului şcolar 

”Cu rucsac la purtător iau Roești-ul la picior”

Proiectul ”Cu rucsac la purtător iau Roești-ul la picior” , derulat în perioada 11 aprilie – 31 august 2022, a luat naștere din dorința de a consolida sentimentul apartenenței elevilor de la Școala Gimnazială ”Ion C. Constantinescu” la comunitatea locală din care fac parte și de a contribui la dezvoltarea lor ca adulți implicați și responsabili față de comunitatea căreia îi aparțin.
Prin oportunitatea aplicării la apelul de proiecte derulat prin Fondul Științescu Vâlcea implementat de către Fundația Comunitară Vâlcea , în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Federația Fundațiile Comunitare din România, am identificat o nevoie evidentă, aceea de a antrena copiii în propria învățare, fiecare descoperindu-și pasiunea și valorificând-o prin activități diversificate ce  promovează libertatea exprimării.
Activitățile proiectului au constat în organizarea a două drumeții în zona comunei Roești cu elevii și profesorii mentori și voluntari, marcarea traseelor parcurse și a punctelor de interes pe harta fizică a localității, precum și pe harta interactivă creată de echipa de proiect.

Digitaliada

 ”Școala Gimnazială ”Ion C. Constantinescu”, Roești, este una dintre cele 10 școli câștigătoare ale concursului de selecție Digitaliada, și prima școală din județul Vâlcea care intră în programul Fundației Orange. Astfel, cei 62 de elevi de gimnaziu încep noul an școlar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învățare.Mândri că facem parte din familia Digitaliada

Centru After-School „Nouă ne pasă”

• CENTRU AFTER-SCHOOL „NOUĂ NE PASĂ” – programul este susținut de Fundația Emag https://www.nouanepasa.ro/centre-after-school/scoala-roesti-judetul-valcea Am început în anul 2020-2021 cu 23 de elevi, organizați în 4 grupe (clasele III-VI) care au beneficiat de 3 ori pe săptămână de sprijin educațional la disciplinele matematică și limba și literatura romana, precum și de 1 oră de dezvoltare personală, activitățile fiind variate, îmbinându-se metodele tradiționale cu cele moderne. Programul se continuă în anul școlar 2021-2022, cu adăugarea unei noi grupe de elevi, în prezent beneficiind de activitățile din program 32 de copii( clasele III-VII)

La Roești, Toată Școala Citește

LA ROEȘTI,TOATĂ ȘCOALA CITEȘTE – proiect național prin care se promovează lectura la toate vârstele. Zilnic, timp de 10 min, în pauza de lectură, timpul se oprește și Toată școala citește!

”Fiecare copil merită o poveste!”

”Fiecare copil merită o poveste!” – proiect național implementat cu sprijinul Asociației OvidiuRo, derulat la nivelul învățământului preșcolar

Citește-mi 100 de povești

Citește-mi 100 de povești – proiect național proiect național implementat cu sprijinul Asociației OvidiuRo, derulat la nivelul învățământului preșcolar